26.8 C
София
четвъртък, юни 20, 2024

Левон Хампарцумян: През тази година няма да видим гигантски увеличения на цените

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

В предаването „Събуди се“ по НТВ Левон Хампарцумян, каза че през тази година няма да видим гигантските увеличения на цените, усилията да се укроти инфлацията са успешни.

Според него единственият вариант е заплатите да се сдържат, докато всички очакват още едно повишение на лихвите от страна на Европейската централна банка, като се внимава това да не създаде проблеми на южноевропейските страни в изплащането на лихвите.

„В момента се очаква повишение на лихвите по депозитите и кредитите, всички чакат у нас кой ще мигне първи“, коментира още той. Банкерът смята, че таксите им растат, защото се въвеждат все по-добри услуги, които са на разположение 24 часа в денонощието седем дни седмично.

„Плащаме повече, за по-голямо удобство“, обобщи Хампарцумян.

Според него лихвите по новите кредити няма да се повишат рязко, заемите няма да станат недостъпни, но всички трябва да са по-консервативни, когато ги дават и когато ползват.

„Добрата новина е, че банките са добре капитализирани в ЕС и у нас и са по-устойчиви на външни шокове от предишната криза – коментира още банкерът. – Българската икономика расте, независимо от всички несгоди, заетостта е висока, но за по- ефективното изразходване на публичните средства, трябва да се правят системни усилия.“

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img