19.3 C
София
четвъртък, май 30, 2024

Крум Зарков коментира писмото на Камарата на следователите в България до водещи американски и европейски институции

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

Служебният правосъден министър Крум Зарков очаква договорената от коалициите ГЕРБ – СДС и „Продължаваме промяната – Демократична България“ законодателна програма да бъде реализирана докрай – с изцяло приети закони, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост, присъединяването на България към еврозоната и Шенген и съдебната реформа.

Служебният правосъден министър коментира и писмото на Камарата на следователите в България до водещи американски и европейски институции, в което се описва изнесената наскоро от прокуратурата информация за опити за дискредитиране на магистрати и полицаи, както и на главния прокурор Иван Гешев.

Следователите пишат, че са притеснени от безпрецедентен натиск върху независимата съдебна власт от политически и корумпирани групировки, както и от обвиняеми и подсъдими, които са в чужбина.

Крум Зарков коментира:

„Господин Гешев и Камарата на следователите имат право на своята позиция. Нека само да припомня, че ако на тях им е известно нещо незаконно, те са тези, които трябва да го санкционират. Аз не знам коя от институциите, на които се оплакват, могат да арестуват някой, ако той е направил заговор срещу български магистрати. Това са прокуратурата и следствието, нали, така че вместо в епистоларна форма с чужди институции, да си свършат работата тук“.

Източник: БНР

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img