12.7 C
София
четвъртък, май 30, 2024

Корнелия Нинова: Членовете на БСП ще решават как да се държи парламентарната група и кого да подкрепим

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че след стартиране на НС ще направят вътрешнопартийно допитване как да се държи парламентарната група – да влиза ли в правителство, да подкрепя ли някого, да стои ли в опозиция. Това ще решават членовете на БСП.

На въпрос дали БСП ще се коалира с ГЕРБ или ДПС Нинова каза, че не може да каже какво ще решат членовете на БСП. С ПП и ДБ имат други сериозни различия – по отношение на войната и на джендър идеологията. Но според Нинова от БСП са готови да разговарят с всички.

След изборите Изпълнително бюро на партията е обсъдило резултатите и ситуацията. Нинова благодари на всички, които са ги подкрепили. Каза обаче, че тези около 9% не ги удовлетворяват. Борислав Гуцанов допълни, че ще направят много сериозен анализ на изборния резултат по области.

Въпреки натиска върху партията БСП приблизително запазва предишния резултат, каза лидерът на социалистите. Тя е категорична, че по време на цялата кампания е вървяла манипулативна и добре организирана кампания срещу БСП.

„През цялото време се внушаваше, че БСП е приключила като партия. Е, планът за убийството на БСП този път се провали. Не за първи път се случва да ни се създава партия двойник последните две години. Този път тази гъба-двойник беше „Левицата“. Планирано, организирано, подплатено с много финанси. Стотици хиляди левове – вече е официално публикувано. С подкрепата на служебния кабинет. На много места областни управители, назначени от президента Радев, работеха за „Левицата“. Имаме доказателства за това“, каза тя. Даде примери с областните управители на Сливен и Габрово.

Според Нинова са използвани държавни служители, имало е и натиск върху хората от БСП да се присъединят към „Левицата“.

„Те бяха създадени, не за да влязат в парламента, а да вредят на БСП – и си го постигнаха, защото част от тези 50 000 гласа са гласове на БСП“, каза Нинова и после допълни: „Това е група, която иска да унищожи БСП с агитация и пропаганда“.

Покани всички членове, които са напуснали БСП и са се присъединили към „Левицата“, отново да се върнат в БСП.

Нинова потвърди курса на БСП, който е от 7 години и той е, че „Първо трябва да изчистим партията от корпоративни зависимости, ако искаме да управляваме държавата без зависимости. И това, колкото да е мъчно и бой да отнасяме, го провеждаме като политика“.

Източник: БНТ

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img