12.7 C
София
четвъртък, май 30, 2024

Корнелия Нинова: Президентът не е спрял да критикува това правителство от първия му ден

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

От това, което президентът каза, разбрахме, че вероятно няма да удължи работата на Народното събрание. Това заяви лидерът на БСП и вицепремиер в оставка Корнелия Нинова, след като партията й върна на държавния глава Румен Радев неизпълнен третия и последен мандат за съставяне на правителство в рамките на настоящия парламент. 

„Като мандатоносител направихме всичко по силите си – разумно, отговорно и спокойно, да гарантираме сигурност и стабилност за държавата в следващите трудни месеци. Не го направихме само на думи. Изготвихме програма, внесохме 79 закона в Народното събрание. Приемането на тези закони щеше да облекчи живота на хората“, каза Нинова. 

„ГЕРБ, ИТН, ДПС и „Възраждане“ с цинична безотговорност хвърлят държавата в хаос“, смята лидерът на БСП. 

Нинова отговори на критите на президента Румен Радев, според когото настоящето правителство в оставка оставя хаос в енергетиката като наследство на бъдещия служебен кабинет, като посочи, че държавният глава трябва да насочи критиките към „Има такъв народ“, от чиято квота е бил излъчен министърът на енергетиката Александър Николов. Нинова определи като невъзможен за изпълнение призива на президента парламентът да намери решение по казуса с председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) до края на седмицата. 

„Президентът не е спрял да критикува това правителство от първия му ден, въпреки че той създаде основаната партия в него – „Продължаваме Промяната“, коментира Корнелия Нинова. „Той е част от тази група, която свали действащото правителство“, смята тя. 

Нинова определи като проблем за БСП явяването на избори, които ще се проведат с машинен вот. „Много граждани се изплашиха от машинния вот и не отидоха да гласуват“, посочи тя. 

Корнелия Нинова каза още, че президентът не е поставил пред тях въпроса за участие на представители на БСП в служебния кабинет. Допускам, че ще постъпи както и първия път – ще вземе някои представители на социалистите зад гърба ни, каза тя. Нинова обаче беше категорична, че БСП няма да носи отговорност за работата на служебния кабинет, тъй като по думите й никой не се обърнал официално към тях като партия да дадат предложения за министри. Ние сме 130-годишна партия, има органи на партията, които решават тези въпроси. Ако някой иска лично да вземе някого, това е негов избор, но да се знае, че БСП не участва в този кабинет, каза Нинова. Тя посочи, че няма информация дали ще има представители на БСП в служебния кабинет.

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img