20.7 C
София
събота, април 13, 2024

Корнелия Нинова: Фактите опровергават всички твърдения за срив в икономиката

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

Фактите опровергават всички твърдения за срив в икономиката и фалит на индустрията в България. Опровергават и лъжите на Борисов за успешното управление на ГЕРБ, заявява министърът на икономиката и индустрията в оставка и лидер на БСП Корнелия Нинова в прессъобщение на министерството.

Според нея индустрията работи и промишлеността произвежда повече сега, отколкото при управлението на ГЕРБ.

Националният статистически институт отчете, че през месец май 2022 г. промишленото производство нараства с 20.2% спрямо същия месец на 2021г. като най-голям дял в това увеличение отбелязва добивната с 18.5% и преработващата промишленост с 21%, както и производството на основни метали. Те отчитат съществен ръст и спрямо предишния месец април 2022 г., съответно с 13%, 1.6% и 8.9%, съобщи Нинова. Тя добави, че през май търговията на дребно расте с 5%.

„Даже строителството показва ръст като строителната продукция от гражданско, инженерно и сградно строителство бележи покачване с 5.8% през май спрямо май 2021г. Знам, че сега от ГЕРБ ще кажат: но 2021 г. имаше ковид. Да, но и през първите месеци на 2022 г. имаше освен ковид и енергийна криза, инфлация, война, каза Нинова и допълни: Изводът е един – въпреки поредицата кризи, пред които бяхме изправени, нашето правителство осигури икономически растеж и ръст в индустрията, което означава и повече работни места. Това се случи по две причини: мерките , предприети от кабинета в подкрепа на предприятията и работниците и усилията на работодателските организации и синдикатите. Ето защо е важно да не хвърляме страната в хаос и да има политическа стабилност. Тя е необходима, за да продължи икономическия растеж и сигурност за семействата“ – заявява Нинова.

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img