14.8 C
София
четвъртък, май 30, 2024

Кирил Петков към Борисов за сглобката: Да ми вдигне телефона, а не да си говорим през медиите

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

„Моята вяра към изпълняващия длъжността главен прокурор г-н Сарафов е под всякаква критика. Виждаме, че до този момент той единствено се занимава с полуполитически дела. Затваря разследването за пачките и кюлчетата, затваря „Барселонагейт“, а не виждаме нищо реално откъм антикорупционни дела. Днес виждаме поредното разследване за „Турски поток“ и руската връзка. Чуваме ли нещо за тези дела – не.“ Това коментира лидерът на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков в Благоевград.

По повод изявлението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че не е доволен от назначенията, които общото им правителство прави, Петков се оплака, че не говори с него по телефона. „Искам да кажа на г-н Борисов, първо – ако иска да си говорим, винаги може да ми вдигне телефона, а не през медиите, говори някакви неща, без да се чуваме. Второто – миналия път, когато редовното правителство падна, бе заради поръчките за оправянето на пътищата. Искахме да са прозрачни, парите да отиват в реално строителство и асфалт, а не в чували. Сега министър Цеков пуска поръчките по най-прозрачен начин, където не може да има корупция. Сега въпросът е дали същите икономически интереси, които свалиха предишното правителство, ще почнат да клатят сегашното. Там става дума за стотици милиони“, допълни Петков и се зарече, че няма да отстъпи от тези приоритети и се надява, че всички, които подкрепят това правителство, ще са стабилни.

Той определи като „безумно през 2023 г. да имаме показни убийства, хора да бъдат застреляни в главата по алеите и службите за сигурност да не бъдат реформирани“. Петков каза това по повод убийството на Алексей Петров и отказа от президента Румен Радев да смени главния секретар на МВР.

„Президентът не поиска смяната на главния секретар на МВР. Сигурен съм, че ще направи същото и за ДАНС. Тук въпросът към ГЕРБ е: защо 3 месеца още не вкарваме този закон. Те трябва ясно да се определят – с президента ли са, или са за реформа в службите. Цяла България знае, че ако искаме да имаме сигурност и ако искаме да не се връщаме към 90-те, трябва да имаме реформирани служби“, допълни Петров. Смята, че ако държавният глава не разрешава смени, то това щяло да се случи през парламента.

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img