9.6 C
София
събота, май 25, 2024

Кирил Петков: Борисов и Пеевски се хвалят с нашите реформи

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

Бойко Борисов и Делян Пеевски всеки ден излизат и се хвалят с някаква добра стъпка напред, но не казват, че тя е част от реформаторската програма на „Продължаваме промяната – Демократична България“. Това коментира във Варна съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков, цитиран от БТА.

Ако ГЕРБ и ДПС продължават да се хвалят с нашите реформи, нямаме проблем, важното е нещата да се случват, допълни Петков.

По повод на критиките на лидера на ГЕРБ Борисов и изявяващия се напоследък като говорител на ДПС Пеевски към министъра на отбраната Тодор Тагарев, Петков изрази мнение, че министърът се справя много добре. Повод за недоволството на ГЕРБ еи ДПС стана призивът на Тагарев парламентът да одобри покупката на бронетранспортьори за армията преди местните избори, които са в края на месеца. Двамата депутати от партиите, подкрепящи правителството, видяха в това опит за натиск над законодателната власт.

„Аз лично харесвам министъра на отбраната Тодор Тагарев и мисля, че се справя много добре“, каза днес Петков. По думите му с действията си през последните дни, заради които политически сили му поискаха оставката, Тагарев просто е искал по-бързо да модернизира армията. Сега ще трябва да изчака да минат изборите, каза Петков. И допълни, че според него правителството засега се справя отлично.

Докато опозицията атакува „Продължаваме промяната – Демократична България“ за сътрудничеството с ГЕРБ и ДПС, Петков коментира, че на първо четене са гласувани промени в конституцията, а това според него е най-мащабният начин за реформиране на съдебната власт.

Реално през изминалата седмица подкрепихме голяма част от исканията на протестиращите, каза още Петков. Той припомни за приетата пътна карта, която няма никакви междинни години до 2038 г. за ограничаване на въглищните мощности. Петков увери, че кабинетът води непрекъснат диалог с Европейската комисия, за да може страната ни да спазва условията, но и да отговори на желанията на протестиращите и на българската енергетика като цяло, информира телеграфната агенция.

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img