9.6 C
София
събота, май 25, 2024

Калоян Методиев: В президентството е паническа ситуация, че може да се състави правителство

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

В предаването „Лице в лице“ по Бтв Калоян Методиев, каза че  президентството е паническа ситуация, че може да се състави някакво правителство, което от една страна да прекрати обръчите от фирми около президентството, а от друга – да прекрати въобще съществуването на служебно правителство и да се разследва това, което се случва в последните 9 месеца – беззаконие, корупция.

„Имаме цяло ветрило от проекти, намеси, действия на президентската институция по повод разбиването на партийната система, на създаване на траен хаос в държавата, на желание да се управлява чрез служебни кабинети, на узурпация на власт и на поредния опит след изборите за намеса в опитите да се състави правителство с идеята служебният кабинет да продължи“, допълни Методиев.

Политологът смята, че служебното правителство допълнително дестабилизира партийната система

Той призова ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да се обединят, за да вземат мерки и да стабилизират държавата.

„Предложението е да седнат да си говорят, тъй като нямаме президент като останалите европейски президенти. Тук президентът е човекът с бухалката, а не със събирателната на масата. Има неща, които са консенсусни за 90% от партии в парламента, като Шенген, бюджета“, каза още Калоян Методиев.

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img