19.3 C
София
четвъртък, май 30, 2024

Иво Инджов: Очевидно сме обречени на спирала от избори

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

„Не трябва да има прекалено големи очаквания за това, което се прави. Разговорите, дискусиите, дебатите ще бъдат задължителни на полето на взаимоотношенията между партиите. Като няма редовно правителство, служебното правителство се разпростира, понякога, правомощията си на ръба на Конституцията. Коалициите са хубаво нещо, когато не се правят недопустими ценностни компромиси”. Това заяви в студиото на „Твоят ден” по NOVA NEWS доц. Иво Инджов, експерт по политически комуникации.

Инджов смята, че разговорите между партиите няма да прераснат в политическо партньорство. „Недопустим компромис за ПП е да подкрепят правителство с мандата на ГЕРБ”, каза той и допълни – „очевидно сме обречени на спирала от избори”.

„Правителство на ГЕРБ не е възможно”, убеден е проф. Росен Стоянов, експерт по политически комуникации. Според него има тенденция за преформатиране на тежнение за промяна в правосъдната система. „Не за контрол върху действията на главния прокурор, а за разследване срещу главния прокурор. Трябва внимателно да следим действията на обвинител номер едно в държавата”, препоръча той.

Според Инджов ще има обсъждане в новия парламент в съдебната реформа, както и необходимостта за промяна в Антикорупционната комисия, в Плана за възстановяване и устойчивост и подготовката на България за Шенген и за членство в еврозоната. „Всички казват, че трябва да има механизъм за контрол върху дейността на главния прокурор”, допълни той.  

Източник: НОВА

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img