22.8 C
София
четвъртък, май 30, 2024

Иван Демерджиев се срещна с посланика на Алжир в България Байя Бенсмаил

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев се срещна с посланика на Алжир в България Байя Бенсмаил, съобщават от МВР на своя уеб сайт.

В рамките на срещата бяха подчертани дългогодишните приятелски връзки между двете страни, отбелязали 60-а годишнина през миналата година, и беше потвърдена готовност за задълбочаване на сътрудничеството.

Обсъдено бе засилването на комуникацията с посолството на Алжир с оглед оптимизиране на процедурите за граничен контрол на алжирските граждани, пристигащи на Летище София. Бяха коментирани и възможностите за предварителното им информиране, свързано с необходимите документи и условия за престой в България, за да се избегнат в максимална степен случаи на недопускане до територията на страната, посочват от МВР.

Посланик Бенсмаил благодари за позитивното отношение и увери, че в края на мандата си запазва топли приятелски чувства към България.

На 14 март Байя Бенсмаил се срещна със служебния министър на външните работи Николай Милков. По време на разговора бяха обсъдени перспективите за активизиране на обмена на визити, с цел разширяване на двустранното сътрудничество в областите от взаимен интерес. Отчетена бе и необходимостта от полагането на допълнителни усилия, които да бъдат насочени към надграждане на съществуващата солидна основа на отношенията и разгръщане в максимална степен на нереализирания към момента значителен потенциал в областта на икономическото сътрудничество.

Източник: Рени Никифорова, БТА

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img