9.6 C
София
събота, май 25, 2024

ИТН не събра достатъчно подписи за референдум за президентска република

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

„Има такъв народ“ не е събрала достатъчно подписи за инициирането на референдум за президентска република. Това става ясно от публикация на лидера на партията Слави Трифонов.

От партията не са съгласни с условията за иницииране на референдум, заложени в сега действащото законодателство, затова ще работят за промяна в закона, става ясно още от публикацията му.

Трифонов благодари на всички, които са подкрепили инициативата.

„За провеждането на референдум за това да се събере Велико Народно Събрание, което да промени държавното устройство на Република България от парламентарна към президентска република, ние събрахме 145193 подписа от българските граждани – в България и навсякъде по света.

Тези подписи са недостатъчни по сега действащия закон и сега такъв референдум няма да бъде иницииран. Трябваше да съберем 400 000 подписа. Неслучайно казвам „сега“, защото ние не просто събирахме подписи, ние отворихме темата, за това, какво трябва да бъде политическото устройство на България. Защото сегашното устройство не работи добре и е необходимо да има алтернатива.
И ако сега не се състави правителство, или се състави краткотрайно и неработещо правителство, този път не ние, а хората сами ще повдигнат темата за президентска република“, пише той в публикация в социалните мрежи.

Източник: БНТ

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img