19.3 C
София
четвъртък, май 30, 2024

Френският министър на икономиката пледира за повече китайски инвестиции във Франция

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

Френският министър на икономиката Брюно льо Мер пледира по време на визита в Пекин за повече китайски инвестиции във Франция. Призивът бе отправен в момент, в който някои западни страни са обезпокоени от тяхната икономическа зависимост от азиатския гигант, предаде Франс прес.

„Казвам ви го най-откровено: китайските инвестиции са добре дошли във Франция, по-специално в областта на електромобилите, батериите и енергийния преход“, заяви Льо Мер.

„Ние искаме да приемем големи китайски инвестиции на френска територия, отчитайки кое попада в областта на суверенитета и кое не“, допълни той.

Льо Мер направи тези коментари след среща с китайския вицепремиер, отговарящ за икономическите и финансовите въпроси Хъ Лифън.

Китайският представител пък изрази надежда, че Франция ще предостави на Китай една по-справедлива и недискриминаторна търговска среда. Той подчерта, че китайските инвестиции във Франция са допринесли за създаването на 50 000 работни места.

Брюно льо Мер е в Китай по повод икономическия и финансов диалог на високо равнище между Китай и Франция – годишна среща, която се организира от 2013 г. Форумът се провежда за първи път отново присъствено от 2019 г. насам. На него дискутираните теми бяха световната финансова стабилност, устойчивото финансиране на икономиките в развитие и справедливото третиране на дълговете, ролята на Световната търговска организация, климатичните промени, хранителната сигурност и биоразнообразието.

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img