14.8 C
София
четвъртък, май 30, 2024

Филип Попов: Не може да има пари за магистрали, от които да се краде, а да няма за увеличение на доходите

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

“Северозападът е превърнат в резерват в последните 10 години, за да се види хората колко могат да издържат без доходи. Демографската криза е катастрофа, има обезлюдяване на общините. Ние предлагаме политика на доходите.“ Това заяви, водачът на “БСП за България” във Видин Филип Попов в ефира на БТВ-Радио.

И продължи, че БСП се е преборила и е извоювала 22 млрд. лева в миналото Народно събрание за социални разходи. “Увеличихме пенсиите, парите за майчинство, направихме безплатни детските градини и ясли, станахме първи по ръст на промишлено производство в Европа, премахнахме ДДС-то на хляба, постигнахме ръст на пенсиите”, каза още Попов.

По думите на социалиста останалите партии са се обединили около замразяване на доходите, защото има по-малък дефицит. А БСП единствена е за увеличение на доходите. “Във всички европейски държави доходите във времена на криза и инфлация трябва да се увеличават, не за да забогатеят, а за да могат да оцеляват. Това се прави дори в Северна Македония. Не може у нас да има пари за магистрали, от които да се краде, а да няма пари за увеличаване на доходите”, посочи Попов.

“Доходите на българите са най-ниски в целия ЕС. Това е дължимо увеличение. Не бива да забравяме, че основният ресурс на една държава – това са хората”, каза още той.

Социалистът коментира, че веднага трябва да бъде въведен таван на цените, какъвто вече има в Гърция и Франция. По думите му, давайки оръжие на Украйна, останалите партии искат да вкарат България с двата крака в тази война.

Според Попов ”Продължаваме промяната”, “Демократична България, ГЕРБ и ДПС са за въвеждането на джендър идеологията. “Ние стартираме подписка срещу джендър идеологията. Това не бива да се случва с българските деца”, допълни той.

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img