12.7 C
София
петък, април 19, 2024

Десислава Атанасова: Връщането на Спецов в НАП е абсолютно недопустимо

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

Лидерът на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова определи като „абсолютно недопустимо“ връщането на Румен Спецов като шеф на НАП, „имайки предвид фирмите му, за които той дължи данъци към Приходната агенция“.

„Разговорите за Конституционна реформа се водят между ПП-ДБ и ДПС. Всяка парламентарна група може да номинира когото пожелае и позицията ни е категорична“, каза тя.

„Истински се надявам, че осъзнаваме че тук говорим за огромно мнозинство от народни представители, които да подкрепят конституционната реформа, 180 или 160 гласа подкрепа. В този смисъл това и времево би определило времето на тази комисия“, каза още Атанасова и продължи: Ще ми се най-накрая и Радев да покаже своите идеи за промени в Конституцията, за които говори години наред, но никой не е виждал.

„Всяка от парламентарните групи е заявила, че ще участва и дори формално да няма брой представители, за да внесат такъв проект, то можем заедно да работим по текстовете и това да бъде общо дело“, каза още Десислава Атанасова.

Относно предложенията на ДПС за промени в Конституцията председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС уточни, че има въпроси, които ще намерят тяхното одобрение, но има и такива, които категорично няма да подкрепят.

„Да не влизаме сега в детайли, защото всяко прекомерно коментиране по такива теми би направил дебата невъзможен по същество“, поясни още тя.

„Нека политическите страсти бъдат оставени настрана, да подходим разумно и ако всички сме убедени, че тази комисия трябва да има промени в Конституцията, то да е нужно малко време всяка парламентарна група да си даде малко време, за да формулира точно идеите си. „Забавяне от седмица – две за комисиите, ще покаже един добър тон“, поясни още Десислава Атанасова.

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img