19.3 C
София
четвъртък, май 30, 2024

Депутатите ще обсъдят проект на правилник на Народното събрание

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

Депутатите ще обсъдят проект на Правилник за организацията и дейността на Народното събрание (ПОДНС), според проектопрограмата, публикувана на интернет страницата на парламента.

Миналата седмица народните представители създадоха временна комисия за изработване на проект на правилника. Срокът за писмени предложения за изменение и/или допълнения в проекта беше до 24 април включително.

Вчера временната комисия за изработване на правилник на парламента прие председателят на Народното събрание (НС) да организира координационни срещи с председателите на комисиите веднъж месечно, както и че народните представители, които са хабилитирани преподаватели във висши учебни заведения, запазват заеманата от тях длъжност и могат да продължат да упражняват преподавателската си дейност или да ползват неплатен отпуск до края на пълномощията им по споразумение със съответното висше учебно заведение.

В проектопрограмата за четвъртък са изслушване на служебния заместник министър-председател по управление на европейските средства Атанас Пеканов, на изпълнителния директор на „Информационно обслужване“ АД Ивайло Филипов и на председателя на Централната избирателна комисия Камелия Нейкова.

За петък е предвиден избор на постоянни комисии на НС, избор на постоянни делегации на НС в международни организации, както и парламентарен контрол.

Източник: Никол Николова, БТА

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img