19.3 C
София
четвъртък, май 30, 2024

Денков кани енергетиците и миньорите на среща в Министерския съвет

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

Премиерът акад. Николай Денков организира среща с протестиращите енергетици и миньори, съобщиха от правителствената информационна служба. Срещата е насрочена за 16:00 часа в Министерския съвет. 

Поканени са лидерите на двата големи синдиката – КНСБ и КТ „Подкрепа“, председателите на Федерацията на независимите синдикати на миньорите към КНСБ, на Националната федерация на енергетиците към КНСБ, на Независимата синдикална федерация на енергетиците в България към КНСБ, на синдикалните организации на КНСБ в ТЕЦ „Марица изток 2“, в „Мини Марица-изток“, в отделните рудници на „Мини Марица-изток“ и в ТЕЦ „Бобов дол“, а също така ръководителите на Синдикалната миньорска федерация и Федерация „Енергетика“ и на синдикалните регионални съюзи на КТ „Подкрепа“ в Кюстендил, Перник и Стара Загора. 
През последните дни протестиращите заявиха, че ако някой иска да се срещне с тях, трябва да отиде на протеста. Предстои да видим дали ще присъстват на срещата в Министерския съвет или ще откажат и нея, както тази с енергийния министър вчера.

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img