18.8 C
София
вторник, април 16, 2024

Делото срещу Георги Семерджиев приключва, днес се очакват пледоариите на прокуратурата и защитата

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

Софийският градски съд ще проведе заседание по делото срещу Георги Семерджиев, подсъдим за катастрофата от юли миналата година на бул. „Черни връх“ в София, при която загинаха две млади жени. 

Днес се очаква да бъдат пледоариите, от които ще стане известно за какво наказание настоява прокуратурата и какво ще поиска от съда защитата на подсъдимия. След това съдът трябва да произнесе присъда.

Според експертизите по делото Семерджиев е шофирал с над 160 км/час. Пълният спирачен път при тази скорост е над 190 метра, посочиха експертите в съдебна зала. От съдебнопсихиатрична експертиза стана известно, че при разговор с психиатър Семерджиев споделил, че е употребявал от време на време амфетамин, метамфетамин и други вещества, както и че може би е взел метамфетамин от пет до седем дни преди задържането му.

На предходното заседание Георги Семерджиев за първи път даде обяснение пред съда. Той каза, че не си спомня нищо за деня на катастрофата. Също така заяви, че не употребява наркотици – нито в деня на инцидента, нито преди това. Семерджиев каза още, че не е карал катастрофиралата кола. По думите му шофирал е друг човек, който искал да я пробва, за да я вземе под наем. Той разказа, че в колата са били трима души. Подсъдимият допълни, че е помолил шофьора да намали преди удара. Семерджиев не успя да обясни как е стигнал до дома си след инцидента. Единственият му спомен е как го арестуват. Отрече да е бягал от мястото на катастрофата.

От обясненията пред съда стана известно, че има разминавания с други показания на Семерджиев, дадени четири дни след инцидента – на 9 юли. Тогава той е казал, че е бил отвлечен от мъж на име Лъчезар. Това станало в деня на инцидента около 17:00 часа. Бил с парцал на устата и след това нищо не си спомня. Единствените му спомени тогава били, че полицаи нахълтали в дома му, били го и му пускали ток.

Когато бяха прочетени тези показания от 9 юли, Семерджиев каза, че не си ги спомня. А след това, на въпрос дали някога е употребявал наркотици, той заяви, че е вземал кокаин.

Източник: Константин Костов, БТА

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img