19.3 C
София
четвъртък, май 30, 2024

Арх. Иван Шишков: Правим всичко възможно, за да завършим всички инфраструктурни проекти

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков увери, че правителството ще направи всичко възможно да подпомогне завършването на всички инфраструктурни проекти.

Пред БНР от Камарата на строителите сигнализираха, че има сериозни рискове за ВиК проектите заради липсата на средства в размер на общо 450 млн. лева за приключването им.

Инж. Иван Моллов обясни, че индексацията по проектите, одобрена в размер на 15%, е крайно недостатъчна и разликата до реалното поскъпване трябва да бъде поета от държавната хазна.

От своя страна ресорният министър отговори, че тези средства не са никак малко.

Веднъж оперативните програми, по които се ползват парите, се осигури 15% индексация, а другата част индексацията, която касае ВиК дружествата, те също ще бъдат осигурени, за всяко ВиК дружество по различен начин, така че не смятам, че обхватът на парите, за които наистина се нуждаят, е чак толкова голям, защото индексацията касае на практика само период, в който строителство следва да бъде индексирано, тоест 15% върху целия договор не е никак малко. Държавата ще трябва да направи всичко възможно да осигури финансиране на индексацията, коментира министър Шишков.

Източник: Евроком

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img