19.3 C
София
четвъртък, май 30, 2024

Адвокатът на Божков: Засега не дава обяснения

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

Васил Божков все още не е дал обяснения пред разследващите, засега се възползва от правото си да не дава показания. Това заяви адвокатът му Георги Гатев.

Предявени са обвинения и по двете дела, които се водят срещу бизнесмена.

„Сега му предявиха постановленията за привличане като обвиняем, по едно от делата, което го наричаме криминално, другото е във връзка с хазарта. И по двете се води като ръководител на организирана престъпна група, но има и други обвинения“, каза Георги Гатев.

Мярката за неотклонение на Божков остава 72 часа, като още днес прокуратурата ще се опита да внесе делата за разглеждане в съда, за да се определи мярка за неотклонение.

Адвокат Гатев обясни, че на Васил Божков е връчена призовка и по делото за ареста на Бойко Борисов, по което е свидетел. Първо обаче трябва да стане ясно дали бизнесменът ще остане в ареста или не.

Гатев определи като „абсолютна случайност“, че Божков се връща един ден след погребението на Алексей Петров, при положение, че именно той е обвинен в поръчителство на атентата срещу Петров през 2015 г.

Адвокатът отново каза, че Васил Божков е проявил желание да се върне у нас още през май, но е имало „обективни причини“, които не са му позволявали да го направи. Уточни, че това не са заплахи.

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img