31.8 C
София
вторник, юли 16, 2024

Зеленски е предоставил списък с нужното на украинската армия въоръжение

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

Украинският президент Володимир Зеленски е предоставил списък с нужното на украинската армия въоръжение при визитата си в България вчера. Това стана ясно от министъра на отбраната Тодор Тагарев, цитиран от БНТ.   „Те ни предоставиха един списък. Това е един от поредните списъци, който получаваме“, обясни министърът и допълни, че списъкът, предоставен от Зеленски, ще има приоритет при разглеждането. 

Тодор Тагарев потвърди, че в списъка има тежка бронирана техника и ПВО системи и уточни, че в него не се искат летателни средства. „Украйна има огромни потребности. Войната върви с пълна сила на фронта. Както Володимир Зеленски каза и в публичните си изяви – те ползват хиляди снаряди на ден и много други неща са необходими“, коментира министърът. 

Попитан притеснява ли ни нещо в този списък и можем ли да го изпълним, Тагарев каза: „Не е въпросът нещо да ни притеснява. Ние разбираме потребностите на Въоръжените сили на Украйна. Въпросът е кое е в нашите възможности. Какво бихме могли да дадем и при какви условия“.

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img