31.8 C
София
вторник, юли 16, 2024

Владислав Панев: Пристанище „Росенец“ е еманация на завладяната държава

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

Пристанище „Росенец“ е еманация на завладяната държава. Това заяви пред БНТ Владислав Панев, заместник-председател на ПП-ДБ. Той изрази оптимизъм, че предложението им за прекратяване на концесията на „Лукойл“ на пристанище „Росенец“ ще намери парламентарна подкрепа и решение може да бъде взето до края на този месец.

„На практика там митница почти не действа. Тоест и да действа, то е на базата на информацията, която ѝ се подава от концесионера – „Лукойл“. Компанията е с преоблаватща рускса собственост, така че е напълно нормално нашата държава да вземе мерки по отношение на дейността на тази компания, особено ако тя се опитва да защитава чужди на нас интереси“, допълни Владислав Панев.

Според него Министерството на транспорта може да намери достатъчно аргументи за прекратяване на концесията заради нарушения.

Панев каза, че служебният кабинет в края на миналата година „абсолютно ненужно“ е удължил концесията на пристанище „Росенец“ с 24 години.

Българската банка за развитие е доказала, че не изпълнява основната си функция – да подпомага малки и средни предприятия. През последните 2 години мениджмънтът е добър, но преди това банката е финансирала основно големи предприятия, свързани с олигарси. Така Панев обоснова идеята за приватизация на ББР.

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img