31.8 C
София
вторник, юли 16, 2024

Васил Божков е призован на разпит в прокуратурата

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

Бизнесменът Васил Божков трябва да се яви на разпит в прокуратурата. Той е извикан за показания във връзка с твърденията му, че е давал подкупи.

По неофициална информация, Божков ще бъде закаран в сградата на бившия специализиран съд, с бус на Съдебна охрана от Следствения арест, където се намира и в момента.

Това, което се очаква да се случи – Васил Божков да повтори официално пред разследващите твърденията си от март 2020 година, направени от Дубай. Тогава той каза, че е давал милиони на бившия премиер Бойко Борисов, на тогавашния финансов министър Владислав Горанов, както и на тогавашната шефка на Комисията по финансите в парламента Менда Стоянова. Причината за всичко това било да се приемат данъчни закони, които да позволяват по-малко плащане на акциз и данъци.

Твърденията на Божков, разбира се, бяха отречени от замесените лица. Той твърдеше, че става въпрос за суми от порядъка на няколко милиона лева, раздавани на ръка.

След това се стигна и до ареста на Владислав Горанов, Севделина Арнаудова, която също беше замесена като човека, който е пренасял парите от Божков към Борисов, беше арестуван и самият лидер на ГЕРБ. Той, заедно с Арнаудова и Горанов останаха 24 часа в ареста, но съдът каза, че това задържане е незаконно.

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img