22.8 C
София
вторник, юли 16, 2024

Пулев: Отваряме четвърта мярка за 118 млн. лв. за компании с „Печат за високи постижения“

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

Министерството на иновациите и растежа отваря за кандидатстване процедура за подкрепа на иновативни компании с „Печат за високи постижения“, получен от Европейската комисия. Чрез нея ще бъдат инвестирани общо 118,5 млн. лв. „Това е четвъртата процедура по Националния план за възстановяване и устойчивост, която МИР отваря в рамките на няколко месеца“, коментира министърът на иновациите и растежа Александър Пулев. 

Той допълни, че МИР продължава да е най-активното министерство по отварянето на програми по Плана за възстановяване. „По първите две процедури от Плана – за „Технологична модернизация“ и „ИКТ решения и киберсигурност“ – успяхме да помогнем на първите 2500 микро-, малки и средни предприятия от всяка област в страната. В момента тече кандидатстването и по третата мярка за бизнеса – за фотоволтаици и батерии за локално съхранение на енергия“, припомни още Пулев.

Целта на новата мярка е да подкрепи български компании, които разработват рискови нови технологии, продукти и услуги, като всеки проект, отличен с „Печат за високи постижения“ от Европейския иновационен съвет, може да получи до 2,5 млн. лв.

Крайният срок за подаване на документите е 16:30 ч. на 12 май 2023 г. Оценката на проектните предложения ще бъде ускорена и ще покрива само административни проверки.

Източник: Евроком

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img