26.4 C
София
понеделник, юли 15, 2024

Петков: Ако се приеме правителство на малцинството, ще преотстъпим някои комисии

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

В предаването „Лице в лице“ по бТВ Кирил Петков каза, че разбира лидерството по този начин: в някои ситуации трябва да направиш стъпка напред, в някои – назад, като си воден от каузата, зад която стоиш, която за нас е работещо правителство на малцинството“.

“Аз, Христо Иванов, ген. Атанасов, Владислав Панев: всички решихме, че няма да сме част от кабинета, за да покажем, че оценяваме колко е сложна политическата ситуация. Дадохме на Денков пълна свобода да избере екип, който ще работи за реализиране на управленската и законодателната програма. Оценяваме, че ярко оцветяване на този кабинет намалява шансовете. Работата в парламента ще е толкова важна, колкото и в изпълнителната власт”, добави той.

Петков подчерта, че всеки всеки от коалицията е дал мандат акад. Николай Денков да е кандидат-премиер.

Той обясни защо Асен Василев е кандидатът им за финансов министър, въпреки че и той самият е ярко политическо лице. “Първата работа на кабинета е да се внесе бюджет. Той е най-добрият финансов експерт, който имаме в коалицията”, посочи Петков.

Съпресдедателят на ПП припомни, че са представили проектокабинет преди ГЕРБ-СДС, въпреки че са втори, тъй като стриктно следват политическите си заявки. “Те са, че няма да подкрепим първи мандат и няма да имаме съвместно управление с ГЕРБ в този мандат, няма да има техни министри в кабинета”, уточни той.

“Прозрачността в тази сложна обстановка е пътеводната светлина за нашите действия. Всички трябва да са наясно какво трябва да очакват от нас, защото трябва да започнем да решаваме проблемите”, категоричен бе той.

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img