22.8 C
София
вторник, юли 16, 2024

Петър Тодоров: Не желая да ставам част от тази брутална политическа чистка в МВР

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

Главният секретар на МВР в оставка Петър Тодоров заяви, че не желае да става част от „политическата чистка“, по негови думи, в МВР. 

„Не желая да ставам част от тази брутална политическа чистка, която се провежда в МВР„, подчерта Тодоров, предава Нова телевизия.

„С цената на всичко аз не приех да подам оставка, когато ми беше поискана от Калин Стоянов, за да покажа до какви крайности са способни политическите сили само и само да изпълнят плана си“, заяви той.

По думите му са сменени директорите, които имали най-добри резултати по отношение на борбата с изборните нарушения и престъпления.

„Нещо повече. Има смяна на заместник- директори, началници на районни управления  – които се подменят с хора, които са силно компрометирани. Вече има дирекции, в които се възстановяват началници, обслужващи огромни етнически махали. Началници, по чието време избирателната активност в тези махали беше изключително висока – по-висока от средната за страната, защото там безконтролно се раздаваха пари“, подчерта Тодоров.

И допълни: „Това са хора, които бяха възстановени с дисциплинарни производства, които са в крайна фаза. Тежки дисциплинарни нарушения са констатирани в тях. Сексуален тормоз спрямо служителки. Извършване на административни нарушения, както и служебни престъпления“. 

Тодоров коментира и прибирането на Васил Божков от Дубай. „Имахме оперативна информация, че той се прибира, два дни предварително. Видя се, че той си дойде, без да бъде съпровождан, което е изискване при екстрадиция. На 29-ти август пристигна имейл от Дубай – няколко дни след прибирането на Божков. С него ни уведомиха, че лицето Божков ще бъде екстрадирано, но към имейла нямаше приложена съдебна заповед, каквото се изисква при една екстрадици. Поискали сме такава от Дубай, но към момента нямаме такава. Прибирането му е доброволно„, заяви главният секретар в оставка. 

По повод версиите за убийството на Алексей Петров Тодоров подчерта: „По всички версии се работи. Но две са водещите. Или продължение на стара вражда или икономически интереси. Но не изключваме нито една версия, по която може да се работи. Има следи. Обработваме огромно количество информация. Това е добре подготвено убийство. Добре подбрано място“.

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img