26.4 C
София
понеделник, юли 15, 2024

Ограничава се движението на камиони по част от магистрала „Тракия“

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

За улеснение на трафика в пиковите часове на 23 и 24 май се ограничава движението на моторни превозни средства (МПС) над 12 т между 5-ти и 23-ти км на автомагистрала „Тракия“ в посока Бургас, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

За тежкотоварния трафик е осигурен обходен маршрут по път I-8 София – Пловдив. Моторните превозни средства над 12 тона ще се отбиват при 5-ти км в посока Бургас на АМ „Тракия“ по пътната връзка с първокласния път и ще се връщат на магистралата през пътен възел „Вакарел“ – при 23-ти км на АМ „Тракия“.

Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и да спазват стриктно поставената пътна сигнализация, припомнят от АПИ.

В момента движението по мостовото съоръжение при 20-ти км в посока Бургас се осъществява само в изпреварващата лента. Съоръжението се нуждае от авариен ремонт и трафикът е ограничен в активната и аварийната лента за извършването на подготвителни работи за предстоящ ремонт на пътната плоча на селскостопанския подлез при км 20+500 на автомагистралата.

В събота движението на тежкотоварни автомобили над 12 т в участъка от 5-ия до 23-ия км на автомагистрала „Тракия“ в посока Бургас също беше ограничено за шест часа поради интензивен трафик в края на седмицата.

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img