22.8 C
София
вторник, юли 16, 2024

Министър Шишков се срещна със сръбския посланик у нас Н.Пр. Желко Йович

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков се срещна със сръбския посланик в България Н.Пр. доц.д-р Желко Йович.

Повод за срещата бе предстоящото откриване на 7-километров участък от автомагистрала „Европа“ между Драгоман и ГКПП „Калотина“.

Министърът отправи покана към посланика и представители на сръбското правителство да присъстват на събитието на 13 април, четвъртък, в 11 часа.

Както обеща архитект Шишков трасето ще бъде пуснато за движение още преди Великденските празници, за да пътуват хората по-лесно и по-безопасно.

„Колкото повече инфраструктурни обекти изграждаме между България и Сърбия, толкова по-добре и за двата народа“, подчерта по време на срещата регионалният министър.

Той информира, че строителят на участъка Драгоман – ГКПП Калотина е обещал до края на май трасето да бъде напълно завършено и отворено за движение.

„Полагаме всички усилия преди лятото да бъде отворен, за да пътуват спокойно хората“, каза още Шишков и добави, че се очаква до двайсетина дни да започне строителството и на последния участък от аутобана между София и Сливница, а до края на следващата година и този участък трябва да е готов.

„Радвам се, че ще имаме готова автомагистрала, защото когато имаме пътища всичко е по-лесно и за бизнеса, и особено за връзките между обикновените хора“, коментира на срещата сръбският посланик.

В хода на разговора стана ясно още, че се очаква до края на август да приключи и разширяването на граничния пункт.

Източник: Евроком

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img