26.4 C
София
понеделник, юли 15, 2024

Инцидент с бързия влак Варна – София, няма пострадали

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

Инцидент е станал тази сутрин с бързия влак от Варна за София, предаде БНТ.

При потегляне, след спиране на гара Дралфа, влакът се опитал да премине от един коловоз на друг. Последният вагон, обаче, не успял да смени релсите и застанал напречно на жп линията, разказа Юлиана Попова, която е пътувала във влака.

Последният вагон от композицията е тръгнал в друга посока заради обръщане на стрелката на релсовия път.

Причина за инцидента е авариен ремонт на съоръжение от железния път, съобщават от БДЖ.

Има ситуация, а не дерайриране. Служител е разкачил последния вагон. Пътниците са преместени в предните вагони. Влакът е продължил с час закъснение, съобщиха от транспортното министерство.

„На гара Дралфа, като потегли влака в рамките на гарата там, където са стрелките, трябваше да премине от единия коловоз на другия, но последният вагон не е успял да премине от една на друга линия и е застанал напречно на двете линии, което принуди влака да спре. Това се е случи точно на жп прелеза до гарата и препречи пътя на колите, които чакаха влака да мине. Хората се организираха, преместиха пътниците от последния вагон в другите вагони и няма пострадали, тъй като се движехме с много ниска скорост. След час и нещо откачиха последния вагон и влакът потегли към София“, разказа Юлиана Попова.

Източник: БНР

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img