26.4 C
София
понеделник, юли 15, 2024

Гълъб Донев не вижда напредък по формирането на правителство

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

Служебният премиер Гълъб Донев не вижда напредък по формирането на правителство и на парламентарно мнозинство, което да приеме бюджета за тази година.

От думите на служебния премиер Гълъб Донев стана ясно, че случващото се през последните дни в прокуратурата доказва необходимостта от реформа в съдебната система.

„Когато възвратните глаголи „не се страхувам“ и „страхувам се“ се използват от представители на българската прокуратура, а не като упражнение по българска граматика, това недвусмислено говори за необходимостта от реформа на съдебната система и потвърждава усилията на служебното правителство вече втори мандат да отключи законодателната работа в поредното Народно събрание по законите за правосъдна реформа. Те са внесени преди месец 49-ото Народно събрание. 

Донев отново подчерта, че е важно да бъде излъчено работещо редовно правителство, а 49-ото Народно събрание да формира парламентарно мнозинство, което да приеме бюджета за тази година и важните за страната закони.

„Които иначе се посочват като приоритет в политическите декларации. За съжаление засега значим напредък не се наблюдава. Ще припомня, че държавата функционира в режим на удължителен закон за бюджета, който изтича на 10 юни.“

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img