33 C
София
понеделник, юли 15, 2024

Депутатите обсъждат създаването на комисия, която да се произнесе за исканите имунитети

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

Народното събрание обсъжда създаването на специална комисия, която да обсъди исканията за депутатски имунитети. Главният прокурор Иван Гешев поиска свалянето на имунитетите на двамата лидери на двете най-големи партии в Народното събрание – Бойко Борисов и Кирил Петков. Позицията на Борисов е, че не трябва да бъдат сваляни имунитети в момента, в който депутатите работят по правосъдната реформа, а Кирил Петков настоя първо случаите да бъдат проверени в специална парламентарна комисия.

„Ще дам имунитета си преди комисията да вземе решение, за да стане ясно, че тя по никакъв начин не се използва като чадър. Прокуратурата използва властта си като политическа бухалка. Комисията ще е с кратък срок – до 18 юли, цялата документация от прокуратурата ще се внесе в НС”, коментира Кирил Петков в кулоарите на парламента преди депутатите да започнат работа днес.

БСП ще гласуват против създаването на Комисията и няма да излъчат участници в нея.

„Смятаме, че това е скривалище за заподозрени в престъпления, и е опит да се замете правосъдието и правораздаването. Сами чухте – комисия, която за шест месеца да замита следи и да изпере Бойко Борисов“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Петков и Борисов направо да си вкарват имунитетите и да решава залата. Какво се крият зад тази комисия? На вас не ви ли е неудобно, че за първи път някакви политици, при това лидери на партии, измислят варианти как да се скрият зад комисия, за да си запазят по-дълго време имунитетите?”, коментира и Тошко Йорданов от ИТН.

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img