33 C
София
понеделник, юли 15, 2024

Денков отрече да кадруват през лятото, напротив – назначили хора на ГЕРБ

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

Няма “химическа” формула, събрала ПП и ГЕРБ, просто България бе загубила пътя си. Това заявява премиерът Николай Денков в интервю за „24 часа“.

„Този съюз докара стомашни киселини на някои, но въпросът за преяждане с власт трябва да е в другата посока – хиляди са освободени по време на служебното управление само за 1 година“, заявява той.

Денков отговори на критиките и на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Съвместно с Мария Габриел и ръководството на ГЕРБ одобрихме всички министри. Даже сменихме някои с хора, предложени от ГЕРБ и одобрени от мен и от ръководството на ПП-ДБ. ГЕРБ имат в правителството предложени от тях заместник-министри, областни и заместник областни управители, заместник-председатели на ДАНС, ДАТО, служба “Военно разузнаване”, както и нови изпълнителни директори на АЕЦ, Български енергиен холдинг, “Напоителни системи”. Следователно всяка критика на г-н Борисов към правителството е критика и към хората, номинирани и одобрени и от ГЕРБ“.

Той припомни, че в края на юли т.г. ПП-ДБ е представил на ГЕРБ механизъм за вземане на кадрови решения, за извършване на ротацията и за изпълнение на законодателната програма.

По темата с енергетиката, Денков посочи, че трябва внимателно да се направим прехода от руски към неруски петрол. “Лукойл” са длъжни да плащат 40% данък, който отива за заплати, пенсии и образование. 

По думите му България може да загуби 1,6 млрд. лв. от ЕС, ако няма споразумение със синдикатите за затварянето на въглищните централи

На въпрос относно убийството на Алексей Петров и връщането на бизнесмена Васил Божков в България, Денков отговори, че очаква прокуратурата и съдът да си свършат работата и по двата случая.

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img