26.4 C
София
понеделник, юли 15, 2024

Андрей Гюров: Има широко търсене на съгласие за сформиране на правителство с първия мандат на ПП

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

Решението за експулсирането на 70 руски дипломати и сътрудници на посолството на Руската федерация в България е на Министерството на външните работи (МВнР). Това заяви вчера в предаването „Лице в лице“ на бТВ председателят на парламентарната група на „Продължаваме Промяната“ Андрей Гюров.

Той добави, че поне на две заседания на Министерския съвет въпросът с намаляването на броя на дипломатите в посолството е обсъждан.

Дори след изгонването на тези 70 дипломати и технически сътрудници на руското посолство у нас, в Русия ще има пет пъти по-малко български служители в посолството, отколкото руски в България, каза още той.

Ние сме свикали още тази вечер национален съвет, на който да обсъдим цялата информация. Засега не е тема бъдещият състав на новото правителство. Ние ще положим всички усилия да бъдем отговорни държавнически и да не вкарваме страната в допълнителна политическа криза. От утре сядаме на масата за преговори с нашите партньори, допълни Гюров.

Според него има широко търсене на съгласие за сформиране на правителство с първия мандат на „Продължаваме Промяната“. Той обаче увери, че политическата партия е готова за избори.

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img