20.8 C
София
понеделник, юли 22, 2024

Александър Михайлов с още разкрития за „Кинтекс“

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

В студиото на „Лице в лице“ по БТВ Александър Михайлов, каза че 3 дни преди уволнението си е докладвал писмено на Нинова, че прекратен договор с офшорна фирма – търговски посредник на „Кинтекс“, защото не е работила и няма да плаща на тази фирма. „И след това е моето уволнение и 2-3 месеца по-късно цялото общество знае. ДАНС влезе в Кинтекс и провежда разузнаване и разследване за финансови злоупотреби“, допълни Михайлов.

Той обясни и че новоназначеното ръководство от госпожа Нинова на 7 юни приема финансов отчет на дружеството, в който не отписва плащанията и комисионните към тази фирма.

„Въпреки че аз и колегите от стария борд сме взели решение повече да не се плаща. Стъпка втора – те продължават. Ден след като Нинова предаде властта на служебния министър Стоянов, назначеното от нея ръководство на Кинтекс взима решение на извънредно заседание да се възобовят плащанията към офшорната компания. Кулминацията е през август. Служебният министър е разпоредил да не се правят плащания, докато се ориентира в ситуацията. ДАНС вече правят разследване за финансови злоупотреби. ДКК обявява, че уволнява директорите на Кинтекс и няколко часа по-късно освободеният директор Павлов превежда 187 000 долара на офшорна компания в Дубай в последните часове на работния ден, след като разбира, че е уволнен“,  заяви Михайлов.

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img